Εξετάζουμε τους 3 συνηθισμένους μύθους φροντίδας προσώπου .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μύθος 1: Η σοκολάτα κάνει σπυράκια

 

Καλά νέα, αυτός ο μύθος είναι λάθος! Η συσχέτιση μεταξύ κατανάλωσης σοκολάτας και σπυριών δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Τα σπυράκια προκαλούνται κυρίως από τους φραγμένους πόρους του δέρματος και το υπερβολικό σμήγμα. Αυτά με τη σειρά τους εξαρτώνται από την παραγωγή ορμονών, τον τύπο δέρματος και την ατομική περιποίηση του δέρματος.

 

Φυσικά, μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση του δέρματος. Κακές διατροφικές συνήθειες, για παράδειγμα, πάρα πολύ λίπος, ζάχαρη, αλκοόλ, χαμηλές βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό σημαίνει ότι συνιστάται πάντοτε μια υγιεινή διατροφή.

 

Όποιος εξακολουθεί να έχει συχνά δερματικά προβλήματα μετά από σνακ, θα πρέπει μάλλον να διευκρινίσει αν θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, μια αλλεργία με καρύδια. Προσοχή: Συχνά ακόμη και η κανονική σοκολάτα γάλακτος περιέχει ίχνη καρυδιού.

 

Καλό είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο και να κάνετε συχνά καθαρισμό προσώπου σε επαγγελματίες.

 

 

Μύθος 2: Φέτες αγγουριού για τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών.

 

Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους ομορφιάς είναι στην πραγματικότητα μόνο εν μέρει αλήθεια. Δυστυχώς, τα αγγούρια είναι εντελώς ανίσχυρα ενάντια στις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες  κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, δεδομένου ότι αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από νερό, είναι ιδανικά για ψύξη και ενυδάτωση. Έτσι, εάν θέλετε να χαλαρώσετε τα πρησμένα μάτια σας, ένα φρέσκο αγγούρι από το ψυγείο μπορεί να σας προσφέρει μια γρήγορη θεραπεία.

 

Ωστόσο, θα πρέπει να προτιμάτε να χρησιμοποιείτε αντι - γηραντικά και αντιρυτιδικά προϊόντα και να αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ιδιαίτερα το άγχος καθώς και η κατανάλωση οινοπνεύματος και τσιγάρων  βοηθούν στη «συρρίκνωση» του δέρματος και στις ρυτίδες.

 

 

 

 

 

 

 

Μύθος 3: Η οδοντόπαστα βοηθάει στα σπυράκια

 

Σχεδόν όλοι μας το χουμε δοκιμάσει: Βάζουμε οδοντόκρεμα στο σπυράκι και αναρωτιόμαστε γιατί δεν φεύγει. Η αλήθεια είναι ότι η οδοντόκρεμα δυστυχώς δεν βοηθά πραγματικά αποτελεσματικά στα σπυράκια. Οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν ψευδάργυρο και μενθόλη. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν πραγματικά να δράσουν για να εμποδίσουν τη φλεγμονή και την αφυδάτωση. Ωστόσο, δοσολογούνται πολύ χαμηλά για να είναι σε θέση να το εξαφανίσουν. Επιπλέον, τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν πολλές άλλες ουσίες, όπως το φθόριο, που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα μας και να κάνει την φλεγμονή ακόμα χειρότερη.

 

 

Μια πιο συμβατή, φυσική εναλλακτική λύση είναι το έλαιο δέντρων τσαγιού (tea tree oil), που έχει και αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα. Περιέχετε και σε πολλά προϊόντα για το πρόσωπο.

 

Συμβουλή:  Ρωτήστε δερματολόγο και μην κάνετε πειράματα με το δέρμα σας. Στη συνέχεια να κάνετε και καθαρισμό προσώπου σε επαγγελματικά κέντρα.

 

Πηγή: https://beauty.parsa.online/de    Tipps & inspiration