Για αιώνες οι γυναίκες και άντρες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τις κράμπες αλλά και τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια.

Προκειμένου λοιπόν να  βελτιωθούν και να ανακουφιστούν από οποιαδήποτε δυσφορία, υπάρχει μια μεγάλη συμβουλή του φθινοπώρου…

...βγείτε στη φύση και μαζέψτε  κάστανα.

 

…στη συνέχεια  στο σπίτι μπορείτε να βγάλετε τις φλούδες από τα φρούτα , να τα ψιλοκόψετε και να τα βάλετε σε ένα διαφανές γυάλινο βαζάκι , με  καπάκι που κλείνει αεροστεγώς. Γεμίστε το βαζάκι με κρασί  μέχρι να καλυφτούν τα πάντα πλήρως , το οποίο να περιέχει 70% αλκοόλη.  Τώρα για μια  περίοδο περίπου τριών εβδομάδων, χρειάζεται να ανακινείτε το μείγμα στο  βαζάκι τακτικά. Τέλος αποστραγγίξτε το υγρό και τοποθετήστε το σε ένα άλλο  γυάλινο βαζάκι. Το βάμμα καστανιάς είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε μασάζ στα πόδια σας.

 

Τα εκχυλίσματα του κάστανου εισέρχονται στο δέρμα σας, αναστέλλουν κάθε οίδημα. Επιπλέον, το τρίψιμο των ποδιών σας με το βάμμα είναι ένα  ευχάριστο μασάζ και παρέχει χαλαρωτική δράση.

 

ΑΝ ΤΟ ΒΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...προτείνουμε το τζελ Horse Balm της Alkmene ,για ξεκούραστα και υγιή πόδια, το οποίο επίσης  διεγείρει τη ροή του αίματος .

 

Το Horse balm έχει ευεργετικές και χαλαρωτικές επιδράσεις στις κράμπες και στους κουρασμένους μυς, στον πόνο των αρθρώσεων, στα διαστρέμματα και στους μώλωπες.

  • Με φυσικό φαρμακευτικά εκχυλίσματα από arnica (0,1%), την μενθόλη ψύξης (0,4%), και την καμφορά (0,6%).

 

Η Arnica μεγαλώνει και ευδοκιμή στα βουνά  της κεντρικής Ευρώπης. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό φυτό που χρησιμοποιείται κυρίως εξωτερικά ως βάμμα / φάρμακο πρώτων βοηθειών. Δρα αποτελεσματικά και γρήγορα σε όλες τις ασθένειες.

Η Kαμφορά  λαμβάνεται από το ξύλο και τα φύλλα με απόσταξη σε ατμό. Το δραστικό συστατικό, ωστόσο, παράγεται από τα δέντρα που είναι άνω των 50 ετών. Έχει διεγερτικές και τονωτικές ιδιότητες.

 

Tips: Κάντε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο και στη συνέχεια κάντε μασάζ στα πόδια σας.