Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το ζήτημα της τριχοφυΐας απασχολεί πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο! Στο πέρασμα των χρόνων  συναντούμε πολλές διαφορετικές εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτελεσματικότερη αποτρίχωση.

 

 

Εμείς, σας παραθέτουμε τους 3 πιο συχνούς τρόπους αποτρίχωσης που συναντούμε σήμερα!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτρίχωση με ξυραφάκι

Είναι ίσως το πιο διαδεδομένο είδος αποτρίχωσης καθώς είναι ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος να αποκτήσεις στη στιγμή τέλεια λεία επιδερμίδα. Μεγάλη προσοχή στο ξυραφάκι που χρησιμοποιούμε (να είναι καινούργιο) για να αποφύγουμε τη δημιουργία κάποιας μόλυνσης. Προσοχή, επίσης, στον τρόπο που περνούμε τις λεπίδες πάνω από την επιδερμίδα για να μην προκαλέσουμε κάποιο τραυματισμό. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι η πολύ σύντομη διάρκεια αυτού του είδους αποτρίχωσης (1-2 ημέρες) και το “αγρίεμα” της τρίχας.

 

Tip: Χρησιμοποιήστε κρέμα μαλλιών κατά το ξύρισμα για βελούδινο αποτέλεσμα!

 

Αποτρίχωση με κερί
Η αποτρίχωση με κερί προσφέρει όμορφο αποτέλεσμα διάρκειας περίπου 3 εβδομάδων. Η τρίχα με αυτό το είδος αποτρίχωσης εξασθενεί κι ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου λόγω της απομάκρυνσής της από τη ρίζα. Μεγάλη προσοχή συνίσταται στον τρόπο που θα αφαιρεθεί η τρίχα, μην τυχόν σπάσει, καθώς επίσης και στη θερμοκρασία που θα έχει το κερί για να απλωθεί πάνω στην επιδερμίδα. Μετά την αποτρίχωση, βοηθά η χρήση καταπραϋντικού λαδιού για την απορρόφηση της κοκκινίλας και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων από το κερί.

Σε αυτό το είδος το μειονέκτημα είναι ο πόνος όταν αφαιρούνται οι τρίχες, γι’αυτό καλό θα ήταν να μην κάνετε αποτρίχωση λίγες μέρες πριν «αδιαθετήσετε».

 

Tip: Με το κερί οι τρίχες δεν αναπτύσσονται ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αφαιρεθούν όλες μαζί. Για να απελευθερωθούν από τον θύλακα της τρίχας, 2-3 μέρες πριν την αποτρίχωσης, κάντε απολέπιση στο σώμα σας με κάποιο scrub.

 

Αποτρίχωση laser
Η μονιμότερη λύση για την απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Η εφαρμογή του laser πρέπει να γίνεται απαραίτητα από έμπειρα «χέρια». Ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας και τον τύπο τρίχας εξαρτάται και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε. Συνήθως, μία λευκή επιδερμίδα με μαύρες τρίχες χρειάζεται περίπου 4-5 συνεδρίες για να απαλλαγεί από την τριχοφυΐα σε πόδια, μπικίνι, μασχάλες. Μεγάλη προσοχή συνίσταται στο πρόσωπο καθώς πρόκειται για ορμονοεξαρτώμενη περιοχή κι υπάρχει ο κίνδυνος να «ξυπνήσουν» τα χνουδάκια που μέχρι πριν δεν ήταν ενοχλητικά. 

Μειονέκτημα: σε αυτόν τον τρόπο αποτρίχωσης είναι το σχετικά υψηλό κόστος. 

 

Super extra tip: Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και πάντα χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας!

 

H καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσετε είναι το φθινόπωρο.

 

Πηγή: vabeauty.gr